Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΧΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΜΕΝΙΑΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ»

Στη ΧΕΝ Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 82) στην αίθουσα «Μαρία Δραγώνα» στον 6ο όροφο του κτηρίου μας, στεγάζεται σε μόνιμη βάση ένα έργο ζωής αποτελούμενο από 190 χειροποίητα καλαμένια σουραύλια, κατασκευασμένα με περισσή αγάπη από τη φιλόλογο και κοινωνική λειτουργό κα Μίτσα Χατζημιχάλη κουρδισμένα σε Ρε μείζονα και ζωγραφισμένα από επτά ζωγράφους με θέματα από τη μυθολογία, βυζαντινή αγιογραφία, λαϊκή παράδοση και πανίδα & χλωρίδα της Ελληνικής φύσης.

Το Υπουργείο Παιδείας με τα υπ’ αριθ. 131116/21/11/05 & 12621 1210/γ1/4/1/06 έγγραφα του καθώς και με την υπ’ αριθ. 163/21/7/09 πράξη της Καλλιτεχνικής επιτροπής έχει εγκρίνει για τα σχολεία της α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και για τα Μουσικά σχολεία όλης της χώρας, εκπαιδευτικές επισκέψεις στον χώρο μας για την παρακολούθηση αυτού του προγράμματος.(για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ)

Η δημιουργός και δωρήτρια του μοναδικού σε πρωτοτυπία και ενδιαφέρον έργου κα Χατζημιχάλη παρουσιάζει με τον κατάλληλο βιωματικό τρόπο (πίνακες ζωγραφικής, μουσικά ακούσματα, δρώμενα και αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για τα μικρότερα παιδιά) την ιστορία του αυλού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται από εθελόντριες που έχουν ένα μακρόπνοο όραμα για μιας ουσιαστικότερη παιδεία.

Στο παραπάνω πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν για εκπαιδευτική και εθελοντική εργασία φοιτητές – σπουδαστές στους οποίους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος στο τέλος του έτους.

Για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών επισκέψεων προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση στα τηλ. 210/4181674 και 210/4185080.

Είσοδος ελεύθερη