Εκλογή της Προέδρου της ΧΕΝ Ελλάδος στην Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της Παγκόσμιας ΧΕΝ

Εκλογή της Προέδρου της ΧΕΝ Ελλάδος στην Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της Παγκόσμιας ΧΕΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκλογή της Προέδρου της ΧΕΝ Ελλάδος στην Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της Παγκόσμιας ΧΕΝ

 

Η Πρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος, κα Όλγα Γκίνη, αποτελεί πλέον ένα από τα 5 μέλη της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων της Παγκόσμιας ΧΕΝ.

Στις αρχαιρεσίες για την Επιτροπή, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια του 30ου Παγκοσμίου Συμβουλίου, συμμετείχαν 14 υποψήφιες από 6 διαφορετικές περιφέρειες του κόσμου για την κάλυψη 5 θέσεων. Με δεδομένο ότι στην Επιτροπή πρέπει να εκλεγεί ένα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΧΕΝ, απαιτείται η εκλογή δύο τουλάχιστον νέων γυναικών κάτω των 30 ετών και κάθε περιφέρεια εκπροσωπείται μόνο μία φορά, η εκλογή της κ.Γκίνη αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς από την Ευρώπη υπήρχαν τρεις υποψηφιότητες.

Η εκλογή της Προέδρου της ΧΕΝ Ελλάδος σηματοδοτεί την μετά από πολλές δεκαετίες εκπροσώπηση της ελληνικής ΧΕΝ σε ένα από τα θεσμικά όργανα του παγκόσμιου κινήματος.

Ο ρόλος της Επιτροπής είναι πολύ σημαντικός για τη βιωσιμότητα της Παγκόσμιας ΧΕΝ, καθώς εργάζεται για την ανανέωση των διοικητικών της οργάνων, με γυναίκες που φέρουν την εμπειρία, τη γνώση και τις δεξιότητές τους, οι οποίες θα οδηγήσουν ένα παγκόσμιο κίνημα, που είναι στο κατώφλι 200 ετών ζωής και δράσης, στην επίτευξη του οράματος για το 2035 και μακρύτερα στον χρόνο.

Η ίδια με πολύ συγκίνηση απηύθυνε ευχαριστήριο μήνυμα προς τις περισσότερες από 400 γυναίκες που συμμετείχαν υβριδικά στις εργασίες του Συμβουλίου, ως εκπρόσωποι και παρατηρήτριες προερχόμενες από 71 εθνικές ΧΕΝ Μέλη.

Με το μήνυμά της δήλωσε όχι μόνο τη χαρά, τη συγκίνηση και την τιμή που ένιωσε με την εκλογή της αλλά κυρίως τη δέσμευσή της να επιτελέσει τα καθήκοντά της με συνέπεια.

Η στιγμή για την ΧΕΝ παγκόσμια είναι σημαντική. Το κίνημα δεσμεύτηκε στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της επόμενης τετραετίας 2024-2027, ο οποίος θα φέρει τις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να παραμείνει η ΧΕΝ συνεκτική, συμπεριληπτική, καινοτόμα και αποτελεσματική στο έργο της, μέσα σε αντίξοες παγκοσμίως συνθήκες, για τις γυναίκες, τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια, χωρίς διακρίσεις.