Στο ταξίδι της ενδυνάμωσής σου, είμαστε συνοδοιπόροι!

 

Η Συμβουλευτική, συνοψίζοντας έναν ορισμό από την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, είναι η διαδικασία αλληλεπίδρασης (μεταξύ επαγγελματία & ατόμου), στην οποία προσεγγίζονται συναισθηματικά, πολιτισμικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα. Συνδέεται με την ανάπτυξη των ατόμων και την υποστήριξη τους σε περιόδους κρίσης. Μπορεί να είναι θεραπευτική, καθοδηγητική σε συγκεκριμένα σημεία ή να έχει στόχο την επίλυση προβλημάτων. Η Συμβουλευτική έχει σαν στόχο το να δώσει στο άτομο την ευκαιρία να επεξεργαστεί θέματα που το απασχολούν, ώστε να ζήσει τη ζωή του με πιο ικανοποιητικό, δημιουργικό και ολοκληρωμένο τρόπο.

 

Η λέξη Συμβουλευτική [‘συν’ + ‘βουλή’ ή ‘βουλεύομαι’] ετυμολογικά σημαίνει: σκέφτομαι ή αποφασίζω μετά από σύσκεψη/συνεργασία/συζήτηση με άλλο άτομο. Δεν αφορά, λοιπόν, σε έτοιμες λύσεις ή/και στην κατευθυνόμενη λήψη αποφάσεων. Το άτομο λαμβάνει βοήθεια μέσα από την συνεργασία με επαγγελματία, ώστε να αναπτύξει την αυτογνωσία του και να μάθει να διαχειρίζεται τις δυσκολίες του.

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Ελλάδος προσφέρει δωρεάν συνεδρίες ατομικής Συμβουλευτικής δια ζώσης ή και διαδικτυακά. Στόχος της συμβουλευτικής διαδικασίας είναι η προσωπική εξέλιξη της γυναίκας και το να μάθει να αναγνωρίζει, να εκφράζει και να αξιολογεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά της με τρόπο βοηθητικό για την ίδια. Η Κοινωνική λειτουργός και η ωφελούμενη, μέσα από την Συμβουλευτική διαδικασία και με εξατομικευμένη προσέγγιση, χτίζουν μία σχέση εμπιστοσύνης και από κοινού στοχεύουν στην:

 

 • ανάπτυξη της αυτογνωσίας,
 • εξερεύνηση των προσωπικών αξιών, στάσεων, κινήτρων,
 • εσωτερική ενδυνάμωση,
 • έκφραση των αναγκών, σκέψεων & συναισθημάτων,
 • ισορροπία και οριοθέτηση,
 • επίλυση συγκρούσεων – εσωτερικών & διαπροσωπικών,
 • αξιολόγηση επιλογών & λήψη βέλτιστων αποφάσεων,
 • αναγνώριση & αντιμετώπιση δυσκολιών,
 • εξέλιξη των τεχνικών επικοινωνίας,
 • βελτίωση των ενδοπροσωπικών & διαπροσωπικών σχέσεων,
 • αποσαφήνιση των επιθυμητών στόχων, ώστε να σχεδιαστούν και να προγραμματιστούν οι ενέργειες προς την επίτευξή τους.

 

 Οι υπηρεσίες του Femina Support Lab παρέχονται από επιστημονικό προσωπικό που χρησιμοποιεί σύγχρονες γνώσεις και μεθοδολογία. Σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ασφάλειας και ιδιωτικότητας, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε στηρίζουν, ώστε να δεις πιο καθαρά τις πραγματικές σου διαστάσεις και δυνατότητες, να αναπτύξεις την εσωτερική σου δύναμη, να εξελιχθείς και να φτιάξεις τον τρόπο να ζεις με περισσότερη ικανοποίηση και δημιουργικότητα.

 

Το Femina Support Lab λειτουργεί στο Πολυκέντρο «Αθηνά» της ΧΕΝ Ελλάδος στην Ηλιούπολη, επί της Λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα 81 (Τ.Κ.16346). Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείς να επικοινωνήσεις καθημερινές, 09.00-17.00 στα τηλέφωνα: 2109932820 & 2109930708 ή μέσω e-mail: feminasupportlab@xen.gr ή να συμπληρώσεις την ακόλουθη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.