H Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Ελλάδος

 

Η ΧΕΝ Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της Κοινωνικής της Υπηρεσίας με την ονομασία Femina Support Lab που απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν ατομική συμβουλευτική, πληροφόρηση, διασύνδεση & παραπομπή σε αρμόδιους φορείς.  Στόχος είναι η ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική στήριξη στην πολύπλοκη εποχή που διανύουμε.

Η γυναίκα, ακόμη και σήμερα, βιώνει οικονομική ανασφάλεια, κοινωνική αβεβαιότητα, έμφυλες ανισότητες και βία. Η πανδημία ανέδειξε και ενέτεινε αυτά τα φαινόμενα και η κλιματική κρίση προβλέπεται να τα επιδεινώσει. Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα η ενδυνάμωση και η ενίσχυση της γυναίκας, για να αναπτύξει όλους τους ρόλους που επιθυμεί.

Το Femina Support Lab σχεδιάστηκε ακριβώς, για να καλύψει αυτή την ανάγκη και σου προσφέρει δωρεάν:

 • Συνεδρίες Ατομικής Συμβουλευτικής
 • Ενημέρωση για πρακτικές διαδικασίες
 • Διασύνδεση με αρμόδιους φορείς
 • Παραπομπή στις κατάλληλες υπηρεσίες

 

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε γυναίκες που:

 • Προσπαθούν να προσαρμοστούν σε κάποια αλλαγή στην ζωή τους,
 • Αναζητούν ενημέρωση για κοινωνική στήριξη σε κάποιο θέμα που τις απασχολεί και δεν γνωρίζουν που να απευθυνθούν,
 • Χρειάζονται εξατομικευμένη πληροφόρηση για παρεχόμενες υπηρεσίες από την κοινότητα για ζήτημα δικό τους ή αγαπημένου προσώπου,
 • Δυσκολεύονται στη διαχείριση κάποιας πρόκλησης/ ματαίωσης,
 • Βιώνουν κάποια δυσκολία εσωτερική ή σε διαπροσωπικές σχέσεις.

 

Οι υπηρεσίες του Femina Support Lab παρέχονται τηλεφωνικά, διαδικτυακά και δια ζώσης από επιστημονικό προσωπικό που χρησιμοποιεί σύγχρονες γνώσεις και μεθοδολογία. Τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας χτίζοντας μία σχέση εχεμύθειας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τη γυναίκα εργάζονται, ώστε να λάβει την ενδυνάμωση και την υποστήριξη που χρειάζεται για την προσωπική της εξέλιξη.

Το Femina Support Lab λειτουργεί στο Πολυκέντρο «Αθηνά» της ΧΕΝ Ελλάδος στην Ηλιούπολη, επί της Λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα 81 (Τ.Κ.16346). Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας.

 

   

   

  ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Η ΧΕΝ Ελλάδος, μέλος της Παγκόσμιας ΧΕΝ (World YWCA), είναι από τις πιο παλιές γυναικείες εθελοντικές οργανώσεις με ιστορία και δράση σχεδόν 100 χρόνων στη χώρα. Έχει συμβάλλει έμπρακτα στην ενδυνάμωση της γυναίκας κάθε ηλικίας ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, εθνικότητα ή όποια άλλη διάκριση με καινοτόμα για την εποχή τους προγράμματα, υπηρεσίες και δράσεις συνηγορίας για θεσμικές αλλαγές.

  Σχεδόν 12 γενεές στελεχών της ΧΕΝ, εθελοντικά και επαγγελματικά στελέχη με εξειδίκευση, έχουν εργαστεί συστηματικά και συλλογικά ανά τα χρόνια, σχεδιάζοντας και παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ευεξίας και δημιουργικής απασχόλησης αλλά και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης  & εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και ασφαλούς και αξιοπρεπούς στέγασης για τις γυναίκες και τη νεότητα.

  Ήδη από το 1970, η Κοινωνική Υπηρεσία της ΧΕΝ Ελλάδος παρείχε συστηματικά ψυχοκοινωνική στήριξη και διευκόλυνε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας  για τις γυναίκες ανταποκρινόμενη στις ανάγκες τους σε κάθε εποχή. Από το 2010, επένδυσε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους για την αυτόνομη ανάπτυξη της συμβουλευτικής απασχόλησης, με σκοπό την ενδυνάμωση της γυναίκας στη διεκδίκηση του δικαιώματός της για ισότιμη συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

  Παράλληλα, η ΧΕΝ Θεσσαλονίκης (μέλος της ΧΕΝ Ελλάδος) από το 2001 έχει θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα Κοινωνική Υπηρεσία ΧΕΝΘ προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής πληροφόρησης και παραπομπής στην κοινότητα σε αρμόδιους φορείς.

  Από το 2013, τα στελέχη της Κοινωνικής υπηρεσίας της ΧΕΝ Ελλάδος, στηρίζουν το Πρόγραμμα Στέγασης φοιτητριών προσεγγίζοντας ολιστικά τις ανάγκες τους, ώστε να απολαμβάνουν το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση. https://xen.gr/projects/programma-stegasis/

  Για την ΧΕΝ Ελλάδος η έμπρακτη υποστήριξη και η ενδυνάμωση της Γυναίκας είναι αυτοσκοπός και προτεραιότητα. Σήμερα, η Οργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, προχωρά στην ανασυγκρότηση/ εκσυγχρονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Το Femina Support Lab σχεδιάστηκε, ώστε να αποτελεί έναν ασφαλή χώρο με αποδοχή και εχεμύθεια, έτοιμο να δεχτεί όποια γυναίκα χωρίς καμία διάκριση απευθυνθεί σε εμάς.

   Γιατί….

  ….Η προσωπική εξέλιξη δεν είναι πολυτέλεια. Θέλουμε να γίνεις αυτό που είσαι ικανή να γίνεις. Μόνες μας είμαστε δυνατές. Μαζί είμαστε δυνατότερες.