Δωρεάν Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές του Δήμου Πλατανιά

Δωρεάν Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές του Δήμου Πλατανιά

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές του Δήμου Πλατανιά

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας της ΧΕΝ Ελλάδος, Femina Career Lab, δημιούργησε ένα Δωρεάν Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και Γ’ Λυκείου με τίτλο Find Your Career Path”, το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με επιλεγμένους Δήμους.

Με τις συνθήκες στην αγορά εργασίας να μεταβάλλονται διαρκώς, η ανάγκη επαγγελματικού προσανατολισμού για τις μαθήτριες και τους μαθητές είναι επιτακτική, ώστε να μπορούν να επιλέξουν την κατάλληλη για αυτούς εκπαιδευτική και αργότερα επαγγελματική σταδιοδρομία.

Την Τετάρτη 15 Μαίου, μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από τον Δήμο Πλατανιά, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, τα τμήματα σχολών ανά επιστημονικό πεδίο, τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα ανά σχολή καθώς και για τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας ανά ειδικότητα.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά»

Εισηγήτρια του σεμιναρίου η κα. Νικόλ Αμβροσιάδου, Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας της ΧΕΝ Ελλάδος,  Σύμβουλος Σταδιοδρομίας M.Sc, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Επαγγελματικού Προσανατολισμού, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σύμφωνα με το ΦΕΚ 617/Β/14.2.2022.