Η Europa Profil Αλουμινίου δίπλα στις νέες φοιτήτριες και τη ΧΕΝ Ελλάδος

Η Europa Profil Αλουμινίου δίπλα στις νέες φοιτήτριες και τη ΧΕΝ Ελλάδος

Δελτίο Τύπου

Η Europa Profil Αλουμινίου δίπλα στις νέες φοιτήτριες και τη ΧΕΝ Ελλάδος

Η Europa Profil Αλουμινίου, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, συνεχίζει να προσφέρει ασφάλεια και υποστήριξη στις νέες γυναίκες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα δωρεάν στέγασης φοιτητριών «Αθηνά» της ΧΕΝ Ελλάδος.

Σε συνεργασία με την Ευρωγνώση – Eurolab Κέντρα Εκπαίδευσης Πληροφορικής της Ηλιούπολης, η Europa συνέβαλε στην επιτυχία της δράσης, προσφέροντας σε 14 φοιτήτριες, από όλη την Ελλάδα, την ευκαιρία να εκπαιδευθούν και να αποκτήσουν δωρεάν την πιστοποίηση ψηφιακών δεξιοτήτων, Standard Office User της UCERT. Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί ένα σημαντικό και αναγκαίο εργαλείο για τις νέες γυναίκες, είτε προετοιμάζονται για τα επόμενα εκπαιδευτικά τους βήματα είτε για την είσοδό τους σε μια απαιτητική αγορά εργασίας.

Η δράση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2024, εντασσόμενη στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αθηνά». Το πρόγραμμα, πέρα από την ασφαλή διαμονή, στοχεύει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των νέων γυναικών που συμμετέχουν κάθε χρόνο.

Η Europa Profil A.E. αποτελεί έναν πολύτιμο χορηγό και συνεργάτη της ΧΕΝ Ελλάδος, ενισχύοντας τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και εστίαση στη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας, σε όλες της τις εκφάνσεις. Η εταιρεία έχει ήδη υποστηρίξει πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στην ενημέρωση και την πρόληψη της έμφυλης βίας κατά των γυναικών.

 

Οι νέες γυναίκες, που συμμετείχαν στη δράση, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους:

«…Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κίνηση σας να πληρώσετε τα δίδακτρα για να πάρουμε το πτυχίο Η/Υ. Για μένα αποτέλεσε μια ευκαιρία, καθώς ήθελα εδώ και καιρό να αποκτήσω κάποιο πτυχίο υπολογιστών, όπως έχουν οι περισσότεροι συμφοιτητές μου, όμως αδυνατούσα οικονομικά. Η πράξη σας μου δίνει ελπίδα για τον κόσμο, με κάνει να προσπαθώ με περισσότερη θέρμη να εξελιχθώ και με φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να καταφέρω όσα επιθυμώ στον εργασιακό τομέα. Δ.Μ.»

«…Η εμπειρία μου στην εκπαίδευση για την πιστοποίηση υπολογιστών θα είναι σημαντική για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Παράλληλα, απέκτησα γνώσεις, τις οποίες μπορώ να εφαρμόσω στην καθημερινότητα μου, όπως στην εκπόνηση της πτυχιακής μου εργασίας στο Πανεπιστήμιο. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, που δίνετε την ευκαιρία, σε νέες γυναίκες, να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους και να έχουν τα εφόδια να διεκδικούν μια θέση στην αγορά εργασίας. Η.Ρ.»

«…Καταρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους μου έδωσαν την ευκαιρία και την δυνατότητα να αποκτήσω ένα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για την μελλοντική επαγγελματική μου καριέρα. Τα καθημερινά μαθήματα υπολογιστών, με βοήθησαν να διανθίσω τις γνώσεις μου , να αλληλοεπιδράσω με καθηγητές , που με όρεξη για διδασκαλία και αγάπη για το μαθητή, με οδήγησαν στην λήψη του πτυχίου. Η προσωπική επιτυχία αυτή δεν θα γινόταν ποτέ πραγματική χωρίς τη δικιά σας πολύτιμη βοήθεια. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ε.Μ.»

«…Θεωρώ ότι το να έχεις τη δυνατότητα να αποδείξεις τις ικανότητες διαχείρισης και αξιοποίησης των βασικών εφαρμογών του Office είναι, αν όχι αναγκαίο, πραγματικά επωφελές στην αγορά εργασίας. Ούσα φοιτήτρια, το να διαθέτω στα χέρια μου ένα τέτοιο πιστοποιητικό είναι σημαντικό για το βιογραφικό μου, πολλές φορές σαν το μεγαλύτερο χαρτί στα hard skills σε θέσεις εργασίας. Δ.Θ.»