Η ισότητα στην κορυφή των βράχων

Η ισότητα στην κορυφή των βράχων

H ΧΕΝ Ελλάδος συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων

Η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων, το οποίο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30/6 και ώρες 18:30 – 24:00 στο Θέατρο Βράχων στον Υμηττό.

Το φεστιβάλ θα επιχειρήσει μέσα από προβολές, εισηγήσεις, πλούσιο ενημερωτικό υλικό, θεατρικές και μουσικές παρουσιάσεις να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα το νεανικό στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της έμφυλης ισότητας, ως ουσιαστική παράμετρο εξυγίανσης των σχέσεων μεταξύ των φύλων.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΧΕΝ Ελλάδος, γυναικεία εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία σχεδόν 100 χρόνια τώρα προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ανεξάρτητα από την ηλικία, τη μόρφωση, τη θρησκεία ή την εθνικότητά τους, συμμετέχει με τις εθελόντριές της ενεργά στο Φεστιβάλ.

Η ΧΕΝ Ελλάδος, μια από τις παλαιότερες γυναικείες οργανώσεις της χώρας και πλήρες μέλος της Παγκόσμιας και των Ευρωπαϊκών ΧΕΝ, παρέχει προγράμματα, υπηρεσίες και δράσεις συνηγορίας για τα γυναικεία ζητήματα σε συνεργασία με τα 23 Τοπικά της Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Υλοποιεί Δωρεάν Στεγαστικό Πρόγραμμα για φοιτήτριες με οικονομικές δυσκολίες, στον Ξενώνα Αθηνά στην Ηλιούπολη, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επαγγελματικής Συμβουλευτικής για άνεργες γυναίκες και υποστηρίζει επιμορφωτικά και δημιουργικά προγράμματα και δράσεις για τη γυναίκα και το παιδί.