16 μέρες ακτιβισμού για την εξάλειψη της βίας από τη ΧΕΝ Ελλάδος και τα NOTOS Galleries

16 μέρες ακτιβισμού για την εξάλειψη της βίας από τη ΧΕΝ Ελλάδος και τα NOTOS Galleries

16 μέρες ακτιβισμού για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών από τη

 ΧΕΝ Ελλάδος και τα πολυκαταστήματα NOTOS Galleries

Orange the World

 

Η ΧΕΝ Ελλάδος  συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ «16 Days of Activism – Orange the World» η οποία ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών) και ολοκληρώνεται 10 Δεκεμβρίου (Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

Σε αυτό το πλαίσιο η ΧΕΝ Ελλάδος δημιούργησε υλικό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με τον τίτλο «Μήπως… ήρθε η ώρα;»

Τα NOTOS Galleries  υποστηρίζουν ενεργά και θερμά τη δράση αυτή της ΧΕΝ Ελλάδος, διανέμοντας το ενημερωτικό υλικό της ΧΕΝΕ  στα ταμεία των καταστημάτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης  και παρουσιάζοντας σχετικό οπτικό υλικό 

Στόχος της καμπάνιας είναι  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις αρνητικές επιπτώσεις της βίας έτσι ώστε να απαλλάξει την κοινωνία από την οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

Για χρόνια, η ατιμωρησία, η σιωπή, ο φόβος του στιγματισμού και η ντροπή οδήγησαν τα φαινόμενα της βίας κατά των γυναικών σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα – 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει υπάρξει θύμα έμφυλης βίας. Κορίτσια και γυναίκες από κάθε γωνιά του πλανήτη ανεξάρτητα από το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο έχουν υποστεί εκτεταμένη κακοποίηση. Ο χρόνος για να πράξουμε βρίσκεται ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Χρωματίζουμε τον κόσμο Πορτοκαλί , το χρώμα που επιλέχθηκε παγκόσμια τα τελευταία χρόνια για να συμβολίσει τις ακτιβιστικές δράσεις.   Αναπαριστούμε   με αυτό τον τρόπο την ελπίδα για τη δημιουργία ενός ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟΥ μέλλοντος. Ένα μέλλον απαλλαγμένο από την οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

Μήπως… ήρθε η ώρα;