Η ΧΕΝ Ελλάδος στην εκπομπή του πρώτου προγράμματος “Προσφέρω”

Η ΧΕΝ Ελλάδος στην εκπομπή του πρώτου προγράμματος “Προσφέρω”

Η αντιπρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος, Μαρία Γεωργαλά, είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Η κ. Γεωργαλά μιλάει για το πώς η παγκόσμια γυναικεία εθελοντική οργάνωση ΧΕΝ παρεμβαίνει σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες και παρουσιάζει τα προγράμματα που έχει αναπτύξει για την προάσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων, την εξάλειψη των κοινωνικών διακρίσεων και της έμφυλης βίας, την εκπαίδευση και την υγεία των γυναικών.

Μοιράζεται με την Αθηνά Γιόγιακα την ιστορία της ΧΕΝ Ελλάδος, που ξεκίνησε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και έχει παρουσία σχεδόν 100 χρόνων στην Ελλάδα και αναλύει τους στόχους που έχει θέσει η ΧΕΝ για το έτος-ορόσημο 2035. Επίσης, εξηγεί το Πρόγραμμα «Αθηνά-Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες» και μιλάει για το Κέντρο Συμβουλευτικής Απασχόλησης της ΧΕΝ. Ακόμη, αναφέρεται στις δράσεις της ΧΕΝ Ελλάδος που αποβλέπουν στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, μεταξύ των οποίων και στα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης 400 γυναικών με τίτλο «Φως… στη σκιά – Έμφυλη βία στην εποχή του Covid-19».

Η Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (ΧΕΝ) Ελλάδος είναι το ελληνικό παράρτημα της World International Young Women’s Christian Association, που είναι μία από τις παλαιότερες διεθνείς γυναικείες οργανώσεις με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και έδρα τη Γενεύη. Η ΧΕΝ απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως, σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο και το δυναμικό της αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες εθελόντριες.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

ΧΕΝ Ελλάδος – Μαρία Γεωργαλά: Αντιπρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert

 

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Προσφέρω», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.