Παρέμβαση της Προέδρου της ΧΕΝ Ελλάδος στην διαδικτυακή εκδήλωση «Το παιδί στο επίκεντρο: οι αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο».

Παρέμβαση της Προέδρου της ΧΕΝ Ελλάδος στην διαδικτυακή εκδήλωση «Το παιδί στο επίκεντρο: οι αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, η Πρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος, κ.Όλγα Γκίνη, συμμετείχε στην ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο « Το παιδί στο επίκεντρο: οι αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο», την οποία διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής.

Κατά την παρέμβασή της, αναφέρθηκε με σαφήνεια στα προβλήματα και τις επιπτώσεις που θα δημιουργήσει η επιχειρούμενη αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου στις ζωές χιλιάδων γυναικών και πρωτίστως παιδιών.

Εστίασε στον κίνδυνο το προτεινόμενο ΣχΝ να χρησιμοποιηθεί ως μέσο οπισθοδρόμησης της κοινωνίας σε μια πατριαρχική δομή, καθώς και να επιφέρει την ηθική, οικονομική και ψυχική εξόντωση των μητέρων που έχουν κριθεί από τα Δικαστήρια, που αποφασίζουν με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού, οτι είναι οι

κατάλληλοι γονείς να αναλάβουν την επιμέλεια των παιδιών τους.

Τόνισε ότι το ΣχΝ δεν έρχεται να καλύψει κενά της ισχύουσας νομοθεσίας ενώ έκανε λόγο και για την, με καθολικό και οριζόντιο τρόπο, διατάραξη της ζωής του παιδιού.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μέχρι τώρα συμβολή της Οργάνωσης με τη συμμετοχή της στην ιστορική αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου του 1983, με την πανελλήνια καμπάνια της για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και με τη συμμετοχή της στην «Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και τη Συναινετική Συνεπιμέλεια». Ιδιαίτερα για την Επιτροπή των γυναικείων οργανώσεων έκανε λόγο για τον κοινό σκοπό – το συμφέρον του παιδιού – που ενώνει ετερόκλητες μεταξύ τους συλλογικότητες.

Τέλος, εξέφρασε τη σαφή αντίθεση της Οργάνωσης στο προτεινόμενο ΣχΝ, το οποίο εκ προοιμίου θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τη λεγόμενη «γονεϊκή αποξένωση» και έχουν μέλημα τη χειραγώγηση των παιδιών τους και το κυνήγι της διατροφής, η ψήφιση του οποίου θα έχει ως αποτέλεσμα μια ακόμη κοινωνική αδικία και μια ακόμη έμφυλη διάκριση κατά των γυναικών.

Πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση

https://www.facebook.com/kinimallagis/videos/242176254317224