Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 ανέργων, έως 29 ετών

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 ανέργων, έως 29 ετών

Ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων έως 29ετών, 100% επιδοτούμενο από τον Οργανισμό και με αποζημίωση διαρκείας επτάμηνών ίση για κάθε μήνα με τον κατώτατο μισθό για τους ωφελούμενους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ (https://www.oaed.gr/neo-proghramma-toy-oaed-ghia-tin-apaskholisi-10000-neon-anerghon-idiaitera-auksimena-kinitra-eniskhisi-ton-kinitron-sto-prwto-ensimo).

Στόχος του νέου προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Ωφελούμενοι είναι 10.000 άνεργοι:

 

  • Ηλικίας 18-29 ετών,
  • Εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης,
  • Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης,
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ,
  • Που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (6.500
    άνεργοι) και
  • Της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).

 

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος και για το χρόνο συμμετοχής τους υπάγονται σε μεικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.
Αναφορικά με τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ και να προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης. Αφού ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώσει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις,τότε υποδεικνύει στην επιχείρηση τους υποψηφίους. Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων ποιον άνεργο, θέλει να απασχολήσει.