Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2023

Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2023

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ από το skywalker

Με τη γνωστή φράση του Καζαντζάκη «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου, έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω», το skywalker.gr ανοίγει για έκτη συνεχή φορά τις πύλες του και προσκαλεί το κοινό στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2023 – Κοινωνική Ευθύνη, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2023 (11:00-23:00) με ελεύθερη είσοδο. Σε έναν φυσικό χώρο συνάντησης και συνεργασίας ΜΚΟ, εθελοντών και πολιτών, σκοπός είναι η ανάδειξη του Εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Οι εθελοντικές Οργανώσεις και οι πολίτες που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν άμεσα μεταξύ τους και να γνωρισθούν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρόσφορο έδαφος για ευαισθητοποίηση, ευρύτερη ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων.

Εκτός από τη λειτουργία του εκθεσιακού χώρου, όπου οι εθελοντικές οργανώσεις – ανάμεσά τους και η ΧΕΝ Ελλάδος – θα παρουσιάσουν τη δράση τους, θα διοργανωθούν συζητήσεις και παρουσιάσεις για θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό στην Ελλάδα σήμερα και τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν μέσα από αυτόν. Επιπλέον, προγραμματίζονται θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δρώμενα, όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, οργανωμένα παιχνίδια, διαγωνισμοί, εργαστήρια κατασκευών, κύκλοι ελεύθερης έκφρασης κλπ.

Τέλος, θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις και βραβεία για το έργο ομάδων και οργανισμών, για προγράμματα και καινοτόμες ιδέες, που αφορούν στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ειρήνη, την Πρόνοια για τις Ευάλωτες Ομάδες, την Προστασία Περιβάλλοντος την Πολιτική Προστασία, το Παιδί, τη Συμπερίληψη, τις Ψυχοκοινωνικές Υπηρεσίες κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες