Κοινωνίες και Κοινωνιολογίες στον 21ο αιώνα

Κοινωνίες και Κοινωνιολογίες στον 21ο αιώνα

Η δημοσίευση των Πρακτικών του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας

 

Δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 (13-15/10/2022) με επιμέλεια του Ν. Δεμερτζή και της Ν. Χαραλάμπη.

Ανάμεσα στις περισσότερες από 100 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, ο αναγνώστης /η αναγνώστρια μπορεί να βρει εκείνη της Δρ. Μ.Κανταράκη, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Επιστημονικού Στελέχους της ΧΕΝ Ελλάδος με τίτλο «Η εξέλιξη μιας αστικής γυναίκειας οργάνωσης του 19ου  αιώνα σε διεκδικητική φεμινιστική τον 21ο αιώνα: το παράδειγμα της Χριστιανικής Ένωσης Νεανίδων (Χ.Ε.Ν.) στην Ελλάδα και τον κόσμο» (σελ. 237-247).

Το κείμενο αναφέρεται στην πορεία της Χ.Ε.Ν., ως γυναικείας οργάνωσης, υπό το πρίσμα των τριών «βασικών κυμάτων» του φεμινισμού και στη διαχρονική της σύνδεση με αυτά. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει το πως η Χ.Ε.Ν. συμμετέχοντας, τα τελευταία χρόνια στον ευρύτερο διάλογο με τις άλλες γυναικείες/φεμινιστικές οργανώσεις και την κοινότητα, επαναπροσδιορίζεται ως γυναικεία οργάνωση με φεμινιστικό πρόσημο, επαναπροσδιορίζοντας, ταυτόχρονα, την ταυτότητα του φεμινισμού στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Πατήστε στο σύνδεσμο για να ανοίξετε το αρχείο:

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΣΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ