50 χρόνια ΧΕΝ στα Ιωάννινα

50 χρόνια ΧΕΝ στα Ιωάννινα

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2023, η ΧΕΝ Ιωαννίνων, διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια ενεργής δράσης της, στην αίθουσα των ΓΑΚ-Ιστοᴘικό Αᴘχείο Ηᴨείᴘου (Σουφαᴘί Σαᴘάι).

 

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει ή/και να θυμηθεί το κοινωνικό έργο της ΧΕΝ στα Ιωάννινα, από το 1973 έως σήμερα, μέσα από το αρχειακό της υλικό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων συμμετείχαν με παρουσιάσεις εθελοντικές ομάδες της πόλης και ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέμα τις γυναίκες, τον εθελοντισμό κ.λπ.

Στη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων εντάχθηκε το 2ο Φεστιβάλ «Γυναίκα & Τέχνες», μια δράση που ξεκίνησε το 2022. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εντάχθηκαν ομιλίες και πολιτιστικά δρώμενα με τη συμμετοχή μουσικών, ηθοποιών, συγγραφέων κ.λπ

Στη λήξη του εορταστικού διημέρου, συζητήθηκαν και αναδείχτηκαν ζητήματα ταυτότητας, ρόλων, στερεοτύπων, μετανάστευσης, εθελοντισμού και τέχνης. Σύγχρονα θέματα που μέχρι σήμερα τίθενται στο τραπέζι της συζήτησης και του προβληματισμού.

Στο χώρο λειτούργησε παράλληλα, η έκθεση φωτογραφίας «Η δε γυνή….» της Σεβαστής Φωτίου & το Εικαστικό έργο από την Wafa Chergui (Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου)

Δείτε περισσότερα