Έμφυλη βία στο διαδίκτυο_Δωρεάν Εργαστήρια

Έμφυλη βία στο διαδίκτυο_Δωρεάν Εργαστήρια

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

16 Ημέρες Ακτιβισμού “Orange the World”

Η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ «16 Days of Activism – Orange the World» η οποία ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών) και ολοκληρώνεται 10 Δεκεμβρίου (Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Στόχος της καμπάνιας είναι  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις αρνητικές επιπτώσεις της βίας έτσι ώστε να απαλλάξει την κοινωνία από την οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

Χρωματίζουμε τον κόσμο πορτοκαλί και συμβολίζουμε με αυτό τον τρόπο την ελπίδα για τη δημιουργία ενός ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟΥ μέλλοντος. Ένα μέλλον απαλλαγμένο από την οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

Σε αυτό το πλαίσιο οι εθελόντριες της ΧΕΝ Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Αθηνών και τα Τοπικά κέντρα ΧΕΝ διοργανώνει δύο εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με την έμφυλη βία, όπως αυτή εμφανίζεται και στο Διαδίκτυο με θέμα:

“Έμφυλη Βία στο Διαδίκτυο”

η ομάδα εθελοντριών της ΧΕΝ Ελλάδος θα παρουσιάσει τα ευρήματα της έρευνάς της

στη δια ζώσης εκδήλωση την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19.00

στο κτίριο της ΧΕΝ Ελλάδος (Αμερικής 11)

και διαδικτυακά την  Παρασκευή 08/12/2023 στις 19.00

Καθώς η χρήση του Διαδικτύου αποτελεί αναπόσπαστο πλέον μέρος της καθημερινότητας, όλο και περισσότερες εκφάνσεις της πραγματικής ζωής μεταφέρονται σε αυτό. Το Διαδίκτυο αποτελεί το νέο “χώρο” για την ανάδυση  και άσκηση νέων μορφών βίας, οι επιπτώσεις της οποίας επηρεάζουν σημαντικά την πραγματική ζωή πολλών γυναικών. Και ενώ η διαδικτυακή βία φαίνεται να λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η αντίστοιχη νομοθεσία για την αναγνώριση και την αντιμετώπισή της υπολείπεται.

Ποιες είναι λοιπόν οι μορφές της έμφυλης διαδικτυακής βίας; Ποιες είναι οι επιπτώσεις της στην πραγματική ζωή; Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο σε Ελλάδα και Ευρώπη; Ποιοι είναι οι φορείς και οι οργανώσεις που ασχολούνται με το φαινόμενο;

Τέσσερα βασικά ερωτήματα που μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε και να χαρτογραφήσουμε μια νέα αλλά υπαρκτή απειλή για τα κορίτσια, τις νέες γυναίκες και τις γυναίκες.

Γιατί η βία μας αφορά όλες & όλους!

 

Συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο διαδικτυακό εργαστήρι την Παρασκευή 8/12

    Έχω διαβάσει και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου της ιστοσελίδας