45ο Πανελλήνιο Συμβούλιο ΧΕΝ Ελλάδος

45ο Πανελλήνιο Συμβούλιο ΧΕΝ Ελλάδος

2024-2027: Με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες και την ηγεσία των νέων γυναικών     

Με κεντρικό θέμα τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό 2024-2027, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 45η συνεδρίαση του Πανελληνίου Συμβουλίου της ΧΕΝ Ελλάδος το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στη Θεσσαλονίκη. Στην υβριδική συνεδρίαση συμμετείχαν στελέχη, από όλα τα τοπικά Κέντρα ΧΕΝ στην Ελλάδα.

Η απερχόμενη Πρόεδρος, κ. Όλγα Γκίνη, έκανε έναν σύντομο, περιεκτικό, απολογισμό της θητείας της. Δήλωσε ότι, το περασμένο διάστημα, το δυναμικό της ΧΕΝ Ελλάδος επένδυσε χρόνο και ενέργεια για την ανάδειξη, την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της Οργάνωσης και ότι είναι υπερήφανη για το επίπεδο της λειτουργίας και του έργου της. Προέτρεψε όλα τα στελέχη, να συνεχίσουν να επενδύουν χρόνο και ενέργεια, ώστε η ΧΕΝ, να συνεχίσει με προσαρμοστικότητα και φαντασία, με σκοπό την αντοχή στον χρόνο.

Η Γενική Γραμματέας, κ.Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου, κατά τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 2023, αναφέρθηκε στα Προγράμματα  και τις εξειδικευμένες Υπηρεσίες της ΧΕΝ Ελλάδος, στην πορεία υλοποίησης του μεγάλου έργου ψηφιοποίησης του Αρχείου της ΧΕΝ, στη συνεπή συνηγορία και άσκηση πίεσης για θετικές θεσμικές αλλαγές. Με τη δράση των τοπικών Κέντρων ΧΕΝ ανά την Ελλάδα, ολοκλήρωσε τον απολογισμό της σύνθετης και πολυεπίπεδης παρουσίας της Οργάνωσης, τη χρονιά που πέρασε και σήμανε την ολοκλήρωση των πρώτων 100 χρόνων παρουσίας της, στην Ελλάδα.

Παρουσιάστηκε και υπερψηφίστηκε ο Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός 2024-2027 με κεντρικούς άξονες την Διαχείριση και την Αριστεία στη Διακυβέρνηση, τις Στρατηγικές Συνεργασίες και την Επικοινωνία, τη Συμμετοχή και την κινητοποίηση των κοριτσιών, των νέων γυναικών και των γυναικών. Ο Σχεδιασμός, με βάση όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα περασμένα χρόνια, εστιάζει δυναμικά, στις ανάγκες και την ηγεσία των νέων γυναικών.

Κατά τη συνεδρίαση του Πανελληνίου Συμβουλίου, τα μέλη ενέκριναν τα πεπραγμένα της Διοικούσας Επιτροπής για το 2023 και ανανέωσαν, μετά από Αρχαιρεσίες, τη σύνθεση των θεσμικών οργάνων της ΧΕΝ.

Νέα Πρόεδρος εκλέχθηκε η κ.Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου, από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων, η οποία κατείχε τη θέση της Γενικής Γραμματέα. Το Προεδρείο, η Διοικούσα Επιτροπή, όπως και η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων, ανανεώθηκαν κατά το ένα τρίτο των μελών τους.