Συνάντηση Γυναικείων Οργανώσεων με την Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών

Συνάντηση Γυναικείων Οργανώσεων με την Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών

Την Τρίτη 09-04-2024 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης πολλών εθελοντικών γυναικείων οργανώσεων με την Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών κυρία MAIRY COLLINS, την οποία οργάνωσε η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ε.Λ.Γ., με την ιδιαίτερη μέριμνα της επικεφαλής της κυρίας Μίκας Ιωαννίδου.

Η κυρία COLLINS μίλησε για βήματα που έχουν γίνει για την καταπολέμηση  των  έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων, την σημασία της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και τα βήματα που πρέπει να γίνουν ακόμη καθώς δεν συμφωνούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ορισμό του βιασμού, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις διαπραγματεύσεις σε πολεμικές συρράξεις και πολεμικές ζώνες με την συμμετοχή και γυναικών διαπραγματευτριών. Την καταπολέμηση των επιβεβλημένων στειρώσεων σε γυναίκες με αναπηρία.

Την ΧΕΝ Ελλάδος εκπροσώπησε η νέα πρόεδρος Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου, η οποία παρουσίασε την οργάνωση , το όραμά της και το έργο της σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα, το οποίο αποτυπώνεται με ενάργεια στην ιστοσελίδα της feminalab.gr.