Δωρεάν Στέγαση Φοιτητριών στην Αθήνα

Δωρεάν Στέγαση Φοιτητριών στην Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα – Πρόγραμμα «Αθηνά»

 

Η ΧΕΝ Ελλάδος ανακοινώνει την υλοποίηση του Προγράμματος «Αθηνά» – δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, στο ομώνυμο κτίριο της στην Ηλιούπολη. Στόχος του είναι, να δώσει την ευκαιρία σε νέες γυναίκες, από περιοχές εκτός Αττικής, να σπουδάσουν το αντικείμενο σπουδών που επέλεξαν, δίχως να περιορίζονται από κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Το Πρόγραμμα προσφέρει ασφαλή στέγη και εξειδικευμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες στις εξυπηρετούμενες. Παράλληλα, αποτελεί ένα πλαίσιο στο οποίο δίνονται ευκαιρίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλίας.

Η ΧΕΝ στην Ελλάδα που συμπλήρωσε, ήδη, 100 χρόνια ενεργής παρουσίας και πρωτοπόρας δράσης, βλέπει σε κάθε νέα γυναίκα, μια ηγέτιδα του σήμερα και του αύριο και αυτή τη φιλοσοφία έχει σχεδιαστεί να υπηρετεί και το πρόγραμμα «Αθηνά».

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΧΕΝ Ελλάδος, θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου. Πληροφορίες, για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα είναι διαθέσιμες είτε σε ένα τοπικό Κέντρο ΧΕΝ κοντά σας είτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδος.