“Φως… στη σκιά”  Έμφυλη βία στην εποχή του Covid-19

Γνωρίστε τις εισηγήτριες των διαδικτυακών εργαστηρίων

 

Αύρα Βαζαίου

Ψυχολόγος, Δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας, Επιστ. συνεργάτης Παντείου Πανεπιστημίου.

Η Δρ. Αύρα Βαζαίου είναι πτυχιούχος ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει Β.Α. Ψυχολογίας από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Stirling της Μ. Βρετανίας στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc in Psychology and Health) καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Π.Μ.Σ. Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στην κατεύθυνση «Πολιτισμικές Σπουδές και Ανθρώπινη Επικοινωνία». Σήμερα είναι κάτοχος διδακτορικού (PhD) Κοινωνικής Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Με πολυετή εμπειρία άνω των 25 ετών παρέχει ψυχολογικές υπηρεσίες και συμβουλευτική σε άτομα και σε οικογένειες, ενώ συντονίζει και ομάδες τόσο ιδιωτικά όσο και σε συνεργασία με διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως σύμβουλος ψυχολόγος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά και το παράρτημα της Αίγινας καθώς και σε άλλες δομές Εκπαίδευσης Ενηλίκων (όπως Κ.Ε.Ε., Σχολές Γονέων), σε Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες (Σ.Υ.Υ.) της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε προγράμματα υποστήριξης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, φυλακισμένες γυναίκες κ.α.).

 

Μεταξύ άλλων, έχει εκπαιδευτεί στο εκλεκτικό μοντέλο συμβουλευτικής του G.Egan και τη μέθοδο της Μ. Χουρδάκη για τον συντονισμό Σχολών Γονέων του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων, ενώ έχει ολοκληρώσει τη μετεκπαίδευσή της στη συστημική οικογενειακή θεραπεία από τη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α.

 

Ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στον Πειραιά, όπου σε συνεργασία με την ψυχολόγο Βάσια Ιωσηφίδου έχουν συνιδρύσει τον χώρο ψυχολογίας και ανθρώπινης επικοινωνίας «Σύμπλευση».

 


Βασιλική Πλάκα

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβητής

 

Η κ. Βασιλική Πλάκα είναι δικηγόρος Πειραιά, με δικαίωμα παράστασης στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβητής Εθνικών και Διασυνοριακών Διαφορών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Δημόσια Διοίκηση και Πιστοποίηση – εξειδίκευση – στα θέματα Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR). Έχει κάνει ειδική εκπαίδευση στο πεδίο της  Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και διατηρεί έντονη κοινωνική, εθελοντική, δράση στα κοινά του Πειραιά. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού ηλικίας 15 ετών.

 


Κέλλυ Ιωάννου

Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi)-Κλινική Εγκληματολόγος – Trauma Coach- Υπ. Δρ. Εγκληματολογίας

 

Ioannou Kalliopi BIO GR Clinical Criminologist-2-1-1

 


Κατερίνα Αργυράκη

Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’, Κλινική Λοιμώξεων Α, ΝΝΘΑ, “Σωτηρία”

Εργάζομαι ως επιμελήτρια Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την τελευταία δεκαετία εργάζομαι στην Παθολογική Κλινική του ΝΝΘΑ «η Σωτήρια», η οποία από τον Μάρτιο του 2020 λειτουργεί αποκλειστικά ως κλινική Λοιμώξεων για  νοσηλεία και φροντίδα των ασθενών με COVID-19.

Έχω ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για την HIV λοίμωξη και από 3τίας, με την συνάδελφό μου κα Λουρίδα, οργανώσαμε και ξεκινήσαμε μια νέα μονάδα παρακολούθησης ατόμων που ζουν με τον HIV στο ΝΝΘΑ «η Σωτηρία». Έχω δώσει πολλές ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια σε θέματα Παθολογίας και Λοιμώξεων.

Είμαι Ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, της EACS και της WAVE (Women Against Viruses in Europe).

 

Education-Qualificatios

 

Απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κλινική Ιατρική με Αντικείμενο τις «Λοιμώδεις Παθήσεις»

 

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

 


Τα εργαστήρια συντονίζει η Επισ. συνεργάτης της ΧΕΝ Ελλάδος Δρ. Μαρούλα Κανταράκη

 

H Δρ Μ. Κανταράκη, Επιστημονικό Στέλεχος της ΧΕΝ Ελλάδος, διδάσκει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1991 και είναι Επιμορφώτρια του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από το 2016. Έχει τελειώσει το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Κοινωνιολογίας στο Paris X Nanterre. Υποστήριξε τη Διδακτορική της Διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 2001 με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις και το φύλο. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία —ενδεικτικά αναφέρονται το ΤΕΙ Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΠΑΠΕΙ, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΕΚΠΑ με αντικείμενο την Κοινωνιολογία καθώς και μαθήματα Ισότητας του Φύλου. Έχει διενεργήσει πλήθος μελετών και έχει συμμετάσχει σε έρευνες του ΚΕΘΙ, του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, του Κέντρου Έρευνας Γυναικείων Θεμάτων, του Κέντρου Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας κ. ά.

Η πλούσια συγγραφή της έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικούς τόμους, σε τόμους πρακτικών επιστημονικών συνεδρίων και σε περιοδικά συλλόγων για το φύλο, για μειονοτικές ομάδες και για την πορνεία ως μια μορφή βίας κατά των γυναικών.

Από το 1987 είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων και του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, ενώ έχει υπάρξει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων από το 2004 έως το 2006.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια, καθώς και ως υπεύθυνη για τη Διοργάνωση Επιστημονικών Σεμιναρίων και Συνεδρίων.

 


Πατήστε ΕΔΩ για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας


Περισσότερες πληροφορίες:  

Τηλέφωνο: 210 3624291

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: contactxen@xen.gr